ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ SITE

ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ

GREEK GUIDE DOGS

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΜΕΝΗ KATA WCAG 2.0 - W3C ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΘΟΝΩΝ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - ΧΟΡΗΓΙΑ

A

A

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Τρεις μεγάλες επιτυχίες του Κέντρου «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ», σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και τους αρμόδιους Φορείς, μετά από πολλές προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν και είναι η ψήφιση των κάτωθι Νόμων:

  1. τον Αύγουστο του 2010 η  Ψήφιση του Νόμου 3868 / ΦΕΚ Α129 / 3-8-2010 όπου στο Κεφάλαιο ΣΤ, Αρθρο 16 αναφέρονται διατάξεις οι οποίες καθορίζουν την ελεύθερη πρόσβαση και την παραμονή του σκύλου οδηγού σε δημόσιους χώρους και χώρους συνάθροισης κοινού.
  2. τον Φεβρουάριο του 2014 η Ψήφιση του Νόμου 4238 / ΦΕΚ Α 38 / 11-2-2014 όπου στο Αρθρο 32 αναφέρονται διατάξεις για την δυνατότητα πρόσβασης στις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες που αναφέρονται στον νόμο 3868/2010 ΚΑΙ για τους σκύλους που βρίσκονται στη διαδικασία εκπαίδευσης ως σκύλοι βοηθείας -  σκύλοι οδηγοί τυφλών ή σκύλοι βοηθείας ατόμων με αναπηρές καθώς και στο Αρθρο 33 όπου αναφέρονται διατάξεις για την αξιοποίηση ζώων σε προγράμματα πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης.
  3. τον Φεβρουάριο του 2014 η Ψήφιση του Νόμου 4235 /  ΦΕΚ Α  32 / 11-2-2014 όπου στο άρθρο 46 αναφέρεται στην τροποποίηση του Ν. 4039/2012 (Α'15) για την δυνατότητα «Οι σκύλοι βοήθειας, εφόσον φέρουν λουρί χειρισμού, μπορούν να μεταφέρονται στα μέσα μεταφοράς, χωρίς κλουβί μεταφοράς και χωρίς φίμωτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.»

 

Σύμφωνα με τους ανωτέρω Νόμους επιτρέπεται στον  «Σκύλο Οδηγό» και στα εκπαιδευόμενα κουτάβια, η πρόσβαση ΠΑΝΤΟΥ, δηλαδή σε χώρους Μαζικής Συνάθροισης, Πολιτισμού, Αθλητισμού κλπ.

  • ΣΚΟΠΟΣ : Το Κέντρο "ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ" έχει σαν βασικό σκοπό την εκπαίδευση Εκπαιδευτών Σκύλων Οδηγών και την Εκπαίδευση Σκύλων Οδηγών
  • ΣΤΟΧΟΣ : Το Κέντρο "ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ" έχει σαν στόχο να γίνει Ισότιμο Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων Οδηγών στην Διεθνή Ομοσπονδία Σκύλων Οδηγών. Αυτό θα μπορέσει να γίνει μετά από αξιολόγηση των εκπαιδευομένων εκπαιδευτών Σκύλων Οδηγών και των εν τω μεταξύ εκπαιδευομένων σκύλων οδηγών που θα έχουν δοθεί στους χρήστες. Οι εκπαιδευμένοι Εκπαιδευτές Σκύλων Οδηγών, μετά την πιστοποίησή τους από την International Federation for Guide Dogs, θα αναλάβουν την Εκπαίδευση Σκύλων Οδηγών στην Ελλάδα.
  • Παράλληλος στόχος του Κέντρου "ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ" είναι να ενημερώνει όχι μόνον τα άτομα με προβλήματα όρασης σχετικά με τα πλεονεκτήματα χρήσης Σκύλου Οδηγού αλλά και το ευρύτερο κοινό σχετικά με την αναγκαιότητα του Σκύλου Οδηγού για τα άτομα με προβλήματα όρασης. Δίνεται μεγάλη έμφαση στην προσπάθεια ενημέρωσης των διαφόρων Δημοσίων και Ιδιωτικών Φορέων σχετικά με την προσβασιμότητα του ΣΚΥΛΟΥ ΟΔΗΓΟΥ και σε συνεργασία μαζί τους γίνεται προσπάθεια έκδοσης αποφάσεων και νόμων που καθορίζουν τον ανωτέρω σκοπό.

 

 

Τίτλος:

Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών & Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Ατομα με Αναπηρίες.

Με την υποστήριξη του Ομίλου Petline

Με την υποστήριξη της Bayer Ελλάς ΑΒΕΕ

Διεύθυνση: Βερανζέρου 31

5ος όροφος, Αθήνα

Τηλέφωνo: 210-5200140

Κινητό: 6932-414189

email: info@greekguidedogs.com

COPYRIGHT © 2018 ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ® ALL RIGHTS RESERVED | DESIGN & DEVELOPMENT BRAINART WEB SOLUTIONS